Wednesday, September 24, 2014

Beli žerjav, Chi Kung














Sklop vaj in forma belega žerjava naše telo pripravi na jesen. Zunanje okoliščine v jeseni so postopno ohlajanje ozračja in vedno večja vlaga v zraku. Za nemoteno delovanje našega telesa se je na to potrebno pripraviti. Lahko prilagodimo našo prehrano, pomagajo pa tudi različne vaje. Beli žerjav predstavlja eleganco in ravnovesje. Posnemanje njenih gibov, ki so strnjeni v kratko formo, nam omogoča trenirati naše ravnotežje, fokus in koncentracijo in je vrsta meditacije v gibanju. Izvajanje te forme posebej blagodejno deluje na pljuča, ki so po kitajski medicini najbolj občutljiva ravno jeseni. Na pljuča poleg zunanjih klimatskih vplivajo tudi notranji dejavniki, ki so občutki melanholije in žalosti. Z izvajanjem te forme si lahko pomagamo prebroditi ta stanja.

Tokratne delavnice bodo vsebovale na začetku sklop vaj za sproščanje sklepov in ogrevanje. Nato pa se bomo posvetili formi belega žerjava. Primerna je za vse starosti, saj se vaje prilagodijo zmožnostim prav vsakega posameznika. Potrebujete le udobna oblačila in steklenico vode. Obutev ni potrebna, saj vaje izvajamo bosi ali v nogavicah.

Tokratna delavnica bo predstavitvena, pobirali pa bomo prostovoljne prispevke za stroške najema in vodenja (okvirno 10eur na osebo). Hvaležni bomo, če boste vabilo posredovali morda zainteresiranim znancem.

Prijave do petka 26.9 do 17h oziroma do zapolnitve mest na minguito03@hotmail.com ali 041 962 083.

No comments:

Post a Comment